Zwangersschapsyoga

Zwangerschapsyoga  

Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. In een korte periode verandert er heel veel, zowel in je lichaam als in je bewustzijn. Daarom verdient dit moment in je leven de juiste aandacht.

Zwangerschapsyoga kan hierbij behulpzaam zijn. Het heeft als doel je van je zwangerschap te laten genieten. Zwangerschapsyoga is anders dan zwangerschapsgym of een zwangerschapscursus. Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van de zwangerschap centraal. Het leert je te luisteren naar je intuïtie, naar dat wat je lichaam op dit moment van je verlangt. Het leert je ontspannen, vertrouwen te krijgen in de basiskracht van je lichaam en tegelijkertijd maakt het je spieren soepel en sterk ter voorbereiding op je bevalling. Naast lichte yogaoefeningen en ademtechnieken besteden we aandacht aan baarhoudingen, perstechnieken en het opvangen van weeën.

zwangerschapsyoga deel 2

De lessen

De lessen zijn praktisch en bestaan uit het doen van yoga- en ademoefeningen die gericht zijn op houding,  ontspanning, concentratie en kracht.

Vanaf welke week?

De zwangerschapsyoga wordt gegeven in doorlopende lessen. Je kan vanaf 14 weken zwangerschap op elk moment instappen en meedoen tot het einde van je zwangerschap.

Ervaring met yoga is niet vereist.

Partnerles

Er worden gedurende de curus verschillende partnerlessen gegeven. In de partnerles wordt aandacht besteed aan de rol van de partner tijdens de zwangerschap en bevalling. De partner raakt zelf bekend met (adem)oefeningen en massagetechnieken om jou beter te kunnen ondersteunen.