Maaike de Jong

Maaike de Jong

Graag stel ik mij aan je voor.

Ruim elf jaar geleden ben ik actief  yoga lessen gaan volgen. Dit voelde heel fijn en verrijkend. Sinds het maken van een yogareis is yoga een rode draad in mijn dagelijks leven geworden. Yoga heeft mij meer in balans gebracht. Ik had behoefte aan verdieping en heb mede om deze reden besloten de 4- jarige opleiding tot yogadocent bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven te gaan volgen. Deze heb ik afgerond met als specialisatie is 'Zwangerschapsyoga'. Naast 'Anatomie-Fysiologie', 'Ayurvedische Massage', maakten 'Ayurvedische Beginselen' (Indiase holistische gezondheidsleer) en 'Meditatie' deel uit van de opleiding.

De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen en om mijn nieuwsgierigheid naar mooie dingen in het leven te blijven voeden volg ik jaarlijks verscheidene bijscholingen. Enkele hiervan zijn: 'Yoga en bekkenbodem' van Rita Beintema en Ikelien Buurman, 'Yoga Aplomb' bij Maartje van Hoofd, 'Yoga en Meditatie' van Peter Bligh en 'Hormoonyoga"van Silvia Mullaart. 

"Heel graag wil ik mijn opgedane kennis en ervaring delen met anderen! Yoga is niet iets wat je in een dag kunt ervaren, het is een manier van leven". "Ik kan intens blij worden als iemand die gehaast binnenkomt, in alle rust en met een glimlach op zijn of haar gezicht weer de deur uitloopt". 

Maaike over zwangerschapsyoga: “Het is bijzonder om deel uit te mogen maken van het begin van een nieuw leven en zwangere vrouwen het vertrouwen in zichzelf te geven, zodat zij in hun eigen vrouwelijke kracht komen.”